Elevpoesi från G-huset

Enskedeparken

Nu finns G-husets diktutställning att se i cafeterian. Vi har arbetat med dikt- och låttextanalys och bland annat studerat dikternas två stråk; ett med naturbeskrivningar och ett med någon känsla. Eleverna har tagit del av genomgångar om dikters uppbyggnad (t.ex. radbrytning) och om stilistiska verkningsmedel (t.ex. liknelse, metafor och besjälning). De har gått på diktpromenad och samla in iakttagelser och ord samt skrivit fritt om egna aktuella känslor. Känslotext och naturbetraktelser använde eleverna i sina dikter. Resultatet visas i en utställning, tillsammans med ett par kända dikter. Den röda tråden är temat hösten och typsnittet. Annars är varje dikt alldeles unik. Välkomna att läsa och njuta av finfin poesi!

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s